Acasa » Stiri » Fabrica de zvonuri: Bugatti ar putea construi, pana la urma, un Veyron de 1.200 CP

Fabrica de zvonuri: Bugatti ar putea construi, pana la urma, un Veyron de 1.200 CP

Postat in 21 mai 2010
/
Comments are off for this post

Acum cativa ani, vestea potrivit careia Bugatti pregatea o masina si mai rapida decat Veyron a provocat o mica isterie in randurile amatorilor de viteze extreme, parte din ei – seici, fii de seici, rude ale seicilor etc – mobilizandu-se pentru a rezerva cele mai mici numere ale seriei limitate.

Din pacate, recesiunea economia a ucis inca din fasa asa-numitul proiect Lydia, Veyron devenind, intre timp, doar o alta masina capabila sa treaca de 400 km/h. Acum insa, se vorbeste din nou despre un “Super Veyronâ€?…

Si nu vorbeste oricine, ci insusi Ferdinand Piech, “parintele� bolidului care, pana la aparitia lui SSC Ultimate Aero, a detinut titlul de cel mai rapid automobil din lume. In cadrul unui curs sustinut la Universitatea Tehnologica din Vienna, fostul presedinte al grupului Volkswagen a sugerat existenta unui proiect al masinii de 1.200 CP, fara insa a furniza mai multe date despre aceasta.

Din cate ne putem da seama, exista doua posibilitati: fie vom face cunostinta un soi de “geaman malefic� al lui Veyron, mult mai rapid, mai agil si mai agresiv in ceea ce priveste designul, fie vom vorbi despre o masina cu totul noua, un urmas demn de mostenirea uluitorului coupe cu motor W16.

Apropo de motor, monumentalul agregat de 8 litri quad-turbo este capabil de mult mai mult decat cei 1.001 CP din prezent, asa ca nu trebuie sa-ti faci griji in ceea ce priveste fezabilitatea proiectului.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed