Acasa » Stiri » Care criza? Un Bugatti Type 57SC Atlantic a schimbat proprietarul in schimbul a peste 30 de milioane

Care criza? Un Bugatti Type 57SC Atlantic a schimbat proprietarul in schimbul a peste 30 de milioane

Postat in 6 mai 2010
/
Comments are off for this post

In caz ca n-ai realizat deja, aceasta este cea mai mare suma platita vreodata pe un autoturism, indiferent daca acesta a ajuns pe alte maini in urma unei licitatii publice ori vanzari private.

Masina, de-acum fosta proprietate a defunctului doctor Peter Williamson, a fost vanduta, se pare, muzeului auto Mullin din Oxnard, California, acelasi muzeu care se va ocupa de reconstruirea modelului Bugatti Type 64 Coupe.

Deocamdata, nu se stie cu exactitate cifra inscrisa pe cec-ul cumparatorului, insa sursele apropiate operatiunii de vanzare o plaseaza oriunde intre 30 si 40 de milioane de $. Este o suma de aproape trei ori mai mare decat cea platita la inceputul acestui an pe un Ferrari 250 Testa Rossa din 1957, care a ajuns intr-un nou garaj in schimbul a 12,2 milioane de $.

Pe de alta parte, nu se poate spune ca efortul financiar nu a meritat: vedeta colectiei Williamson – venerabilul doctor era un avid “strangator� de modele clasice Bugatti – face parte dintr-o serie limitata la doar patru exemplare, dintre care numai doua sau trei au rezistat trecerii timpului (se stie sigur ca celebrul Ralph Laurent, patronul grupului LVMH, mai are unul).

Ea a castigat editia 2003 a concursului de eleganta de la Pebble Beach si a fost practic ultima masina din colectia lui Peter Williamson, casa de licitatii Gooding – cea care a adus cele mai multe masini in garajul doctorului – angajandu-se sa le si vanda dupa moartea sa.

Oh da, comisioane “la greuâ€?…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed