Acasa » Stiri » Urmeaza la Geneva: Volkswagen XL1

Urmeaza la Geneva: Volkswagen XL1

Postat in 22 februarie 2013
/
Comments are off for this post


Dupa un proces de proiectare ce s-a intins pe durata mai multor ani, Volkswagen a prezentat detaliile tehnice ale viitorului XL1.
Prezentarea oficiala va avea loc saptamana viitoare, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, dar putem sa va povestim si noi cate ceva pana atunci.
Viitorul automobil-minune al casei din Wolfsburg promite performante economice iesite din comun gratie utilizarii celor mai eficiente tehnologii disponibile in prezent.
De punerea in miscare a micului automobil cu doua locuri se ocupa un motor termic cu doi cilindri, alimentat cu motorina, care produce 47 CP din 800 centimetri cubi.

Acesti 47 CP sunt ajutati de alti 27 CP, produsi de un motor electric alimentat de o baterie de acumulatori cu capacitatea de 5,5 KWh.
Volkswagen XL1 este construit din fibra de carbon si aliaje ultrausoare, cantarind 795 de kilograme.
Masa redusa nu este suficienta pentru a imbunatati eficienta energetica, astfel ca inginerii au supus acest model la numeroase teste si simulari aerodinamice pentru a optimiza cat mai bine scurgerea aerului pe toate suprafetele caroseriei.
Coeficientul de rezistenta la inaintare este de numai 0,189 , iar acesta este factorul determinant in obtinerea unui consum de combustibil de numai 0,9 litri pentru fiecare 100 km!

Pentru cei decisi sa fie 100% ecologici, Volkswagen poate rula exclusiv electric pe o distanta de 50 km, iar, daca este nevoie, poate prelungi autonomia la peste 500 km, daca se folosesc cei 10 litri de motorina din rezervor.
Daca tinem cont de consumul anuntat, putem presupune o autonomie de peste 1000 km, cu un singur plin de combustibil, dar ramane de vazut.

Mai ramane de vazut daca va intra sau nu in piata acest model, deoarece Volkswagen a anuntat producerea a numai 50 de unitati, al caror pret de vanzare nu a fost comunicat.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed