Acasa » Stiri » Important la Geneva: Lamborghini Veneno

Important la Geneva: Lamborghini Veneno

Postat in 6 martie 2013
/
Comments are off for this post

Anuntat, inclusiv de noi, Lamborghini Veneno a lasat muti de uimire jurnalistii prezenti la dezvelirea sa oficiala.

Suntem siguri ca jumatate dintre ei nu au apucat sa apese pe declansatoarele camerelor foto pentru ca au uitat de ce le tin in mana, odata dezvelita bestia mecanica produsa in Sant’Agata Bolognese…

Cum sa mai stii ce e chestia din mana cand ai asa ceva in fata, serios?
Jubileul producatorului italian de hypercar-uri este astfel celebrat cum se cuvine, iar sculptura in fibra de carbon poarta un nume pe masura.

Veneno este numele unui taur celebru, care l-a ucis in 1914 pe faimosul, atunci, José Sánchez Rodríguez, in timpul unei coride.

Lamborghini Veneno va fi construit intr-o editie limitata de numai 3 unitati, pentru un pret de 3 milioane de euro fiecare, care credem ca s-au vandut in primele 3 secunde de la dezvelirea oficiala.

Nu insistam asupra designului pentru ca imaginile fac, fiecare cat 1000 de cuvinte, si dam cateva detalii tehnice.
Motorizarea foloseste agregatul termic cu 12 cilindri, de 6,5 litri, aflat si sub caroseria lui Aventador, dar, care produce 750 CP pentru Veneno.

Acesti 750 CP ajung la toate cele paru roti, dupa ce invart angrenajele unei cutii de viteze ISR cu sapte rapoarte, pentru a permite, intr-un final, accelerarea de la 0 la 100 km/h in 2,8 secunde, accelerare care se opreste cand se atinge viteza maxima de 355 Km/h.

Nu stim unde va merge cu astfel de viteze, dar, trebuie sa ne inclinam cu respect in fata celor de la Lamborghini care au reusit sa faca un adevarat show-stopper si, care, pot face sa se inverzeasca de invidie orice, dar absolut orice posesor de automobil de pe fata planetei, fie el si Bugatti Veyron, pentru ca au creeat cel mai rar si atragator hypercar din aceasta parte a galaxiei!

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed