Acasa » Stiri » Cadillac CTS-V Coupe de la Hennessey

Cadillac CTS-V Coupe de la Hennessey

Postat in 27 iulie 2011
/
Comments are off for this post

Avand in vedere ca Europa e plina de tuneri pregatiti sa-ti transforme Mercedes-ul sau BMW-ul intr-un bolid absurd de puternic, mentionarea unui preparator american in paginile acestui site poate parea, la o prima vedere, usor inutila.

Si totusi – cat de inutil gasesti, ca petrolhead adevarat, un Cadillac CTS-V Coupe de 1.000 CP?

Asa ne gandeam si noi; acum stai jos si asculta. Baietii de la Hennessey – stii tu, aia de nu se mai saturau gadiland mecanica lui Dodge Viper – tocmai si-au gasit o noua jucarie in “persoana� lui Cadillac CTS-V Coupe. Care, iti reamintim, inca din serie vine echipat cu un V8 de 556 CP si aproape 750 Nm.

Dupa ce au terminat cu ea, si-au dat seama ca o pot transforma in genul de bestie care trebuie tinuta in lanturi, pazita de Garda Nationala. Si, cum n-a fost nimeni prin preajma sa-i opreasca – slava Domnului! – au comis-o: chestia din imaginile de mai jos are un V8 biturbo de sapte litri, in stare sa produca 1.000 CP si 1.286 Nm.

Cu alte cuvinte, e cam la fel de puternica ca un Bugatti Veyron si mult, mult mai naravasa. OK, nu este chiar la fel de rapida – sprintul 0-100 km/h dureaza 3,5 secunde, sfertul de mila este devorat in 10,9 secunde, iar viteza maxima este de, ehem, 370 km/h – dar crede-ne: va hali orice Brabus pe o raza egala cu cea a Ecuatorului.

Categoric, Hennesey trebuie sa mai deschida vreo doua-trei dealership-uri pe-aici…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed