Acasa » Stiri » Volkswagen AG vrea sa depaseasca Toyota

Volkswagen AG vrea sa depaseasca Toyota

Postat in 9 iunie 2010
/
Comments are off for this post

Volkswagen AG a inceput sa faca mutari complexe pentru a deveni, cu adevarat, un rival pentru Toyota.

In acest sens, l-au cooptat pe Jonathan Browning, fostul director de vanzari din GM si l-au avansat pe Luca Di Meo, fostul director de marketing al FIAT, care a facut minuni cu brandul italian.

Cei doi se vor ocupa de strategiile de coordonare si marketing pentru cele 10 marci ale grupului VAG, pentru a atinge tinta, sabilita deja, si anume sa devina marca globala numarul 1 pana in 2018, cu o cifra anuala de vanzari de peste 10 milioane de unitati.

Cu acest scop declarat, VW a demarat constructia de fabrici noi, in SUA si China.

In China, a inceput constructia unei noi fabrici in orasul Foshan, provincia Guangdong, care va avea o capacitate de productie de 300.000 unitati/an.

In plus, VW a pus la punct un plan de investitii in valoare de 6 miliarde de euro pentru a dubla capacitatea actuala de productie din China, pana la valoarea de 3 milioane de unitati/an.

Cursa pentru castigarea unei pozitii cat mai bune in China nu surprinde pe nimeni, de cand aceasta tara a devenit piata nr.1 din lume pentru vanzarea automobilelor noi, depasind cu mult SUA.

Vanzarile de autmobile noi au crescut cu 26%, in ultima luna, comparativ cu anul trecut, la 1.040.000 unitati, in timp ce, pentru primele cinci luni ale lui 2010, cresterea totala este de 55%, peste 5.680.000 de automobile gasindu-si cumparatori.

Si asta pe timp de criza mondiala!!

Volkswagen a inregistrat o crestere de 48% pe piata chineza, care a devenit �cea mai mare si importanta piata de desfacere�, conform declaratiilor lui Martin Winkerton, CEO-ul companiei.

In momentul de fata, cifrele sunt favorabile, deoarece VW a inregistrt o crestere, a vanzarilor globale, de 0,6%, atingand un maxim de 6,3 milioane de unitati vandute, in timp ce vanzarile Toyota sunt in cadere libera, scazand cu 13%, pana la valoarea de 7,81 milioane unitati.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed