Acasa » Stiri » Land Rover a dezvaluit noul Range Rover Evoque

Land Rover a dezvaluit noul Range Rover Evoque

Postat in 3 iulie 2010
/
Comments are off for this post

Pana mai ieri il cunoasteam cu totii drept Land Rover LRX, dar acum ii stim adevaratul nume: Range Rover Evoque.

Este cel mai mic reprezentat al gamei presitigiosului fabricant de masini 4×4 si, la o prima vedere, cea mai importanta calitate a sa este faptul ca seamana ca doua picaturi de apa cu prototipul LRX.

Dezvaluit in cadrul unui eveniment select organizat zilele trecute la Londra (Victoria Beckham s-a numarat printre invitati, sa spunem mai multe?), noul Range Rover Evoque are la baza o platforma tehnica similara cu cea a lui Land Rover Freelander 2; totusi, nu poseda nimic din masivitatea si aerul aproape rustic al rudei sale. In schimb, e sic, svelt si, din anumite unghiuri, chiar sexy, iar acel acoperis “plutitor�, puternic plonjat catre posterior, il recomanda drept un Range Rover veritabil.

Poate cel mai important lucru care se poate spune insa despre design este faptul ca acesta fasoneaza SUV-ul cu cel mai dinamic look care a parasit vreodata liniile de asamblare ale fabricantului din Solihull, bosajele proeminente, rotile cu jante de dimensiuni mari si caroseria cu doua usi transformandu-l intr-un adevarat coupe al segmentului 4×4 compact. Apropo de 4×4, Evoque va fi dotat cu un sistem de tractiune integrala, desi clientii vor avea posibilitatea sa opteze si pentru un sistem 4×2.

Deocamdata, oficialii Land Rover nu au facut publice datele cu privire la agregatele ce vor face parte din paleta micului Range, insa este foarte probabil ca aceasta sa o mimeze pe cea a lui Freelander 2 (asadar, unitati diesel si pe benzina de 2,2, respectiv 3,2 litri).

Cel mai mic, mai usor si mai economic model Range Rover isi va face debutul oficial la Paris, moment in care vom ajunge sa cunoastem toate cifrele importante din fisa tehnica.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed