Acasa » Stiri » Succesorul lui McLaren F1 vine in 2012

Succesorul lui McLaren F1 vine in 2012

Postat in 8 iulie 2010
/
Comments are off for this post

Inainte de Bugatti Veyron – “normal� sau Super Sport –, Koeniggseg CCR sau SSC Ultimate Aero a existat McLaren F1, o capodopera a tehnicii moderne semnata Gordon Murray, ce a rezistat vreme de 11 ani pe tronul rezervat celei mai rapide masini din lume.

Azi, daca s-ar lasa ademeniti de atmosfera meciului “Bugatti vs Restul Lumii�, sefii lui McLaren ar lasa impresia ca-s usor puerili; ca atare, ei vor ca succesorul lui F1 sa nu fie neaparat cel mai rapid, ci cel mai periculos pentru crema fabricantilor de supercar-uri.

O decizie inteleapta, mai ales ca lumea asteapta cu sufletul la gura viitoarea lupta in trei, purtata de Ferrari, Lamborghini si Pagani. Fiecare dintre acesti trei constructori va lansa un nou bolid in urmatorii doi-trei ani, iar McLaren va fi acolo sa le faca zile fripte cu noul proiect P12.

Jota, F70 sau C9 vor avea de infruntat un coupe cu motor central – cum altfel? –, despre care sursele apropiate producatorului britanic spun ca va fi revolutionar.

Cu ce ar putea surprinde McLaren intr-o era in care totul pare a se fi realizat deja? Naiba stie, insa trei lucruri sunt aproape certe: P12 va fi extrem de usor, gratie constructiei din fibra de carbon, va avea o groaza de cai putere (sub capota va fi montat un V8 de sase litri cilindree) si va atinge o viteza maxima de aproape 390 km/h.

Lipseste ceva? Pozitia de condus centrala, evident. Fi pe pace: chiar si aceea e luata in consideratie…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed