Acasa » Stiri » Alpina B5 Bi-Turbo: un M5 avant la lettre

Alpina B5 Bi-Turbo: un M5 avant la lettre

Postat in 10 iulie 2010
/
Comments are off for this post

Ultima piesa care lipseste din puzzle-ul noului Serie 5 este omnipotentul M5, iar acesta are deja un mic “defect�: se lasa asteptat cam mult.

Tot raul spre bine, fiindca un numar mai mic sau mai mare de clienti pot “dezerta� in clubul select al detinatorilor de modele Alpina, tunerul din Buchloe finalizand recent kit-ul dedicat lui 550i.

Botezat B5 Bi-Turbo, sedanul – ce va fi prezentat weekendul acesta la Goodwood – este un soi de M5 ceva mai “soft�, avand in vedere ca V8-ul twin-turbo de 4,4 litri produce “numai� 507 CP si 700 Nm (M5 va avea aproximativ 580 CP); totusi, cu greu ne putem imagina ca un individ cu oaresce bun-simt se poate declara nemultumit de un 0-100 in 4,7 secunde ori de viteza maxima de 307 km/h.

Oricum, adevaratul punct forte al noii creatii Alpina ramane – ca de fiecare data cand vorbim despre produsele acestei companii – desigul rapitor, nemtii avand un talent deosebit de a transforma chiar si cele mai nereusite estetic modele BMW in masini dupa care sa “mori� (daca nu crezi, fa un tur virtual al vechiului B7).

Jantele de 20 de inch, in spatele carora se ascund discuri ventilate de marimea unei roti de Tico, sunt, fara doar si poate, cireasa de pe tort-ul bodykit-ului pregatit de Alpina; ca atare, daca nu esti afectat de criza si poti cheltui suta-si-de-mii de euro pe un B5 Bi-Turbo, ai grija sa nu le zgarii…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed