Acasa » Stiri » GM ofera opt ani de garantie – sau 160.000 km – pentru bateria lui Chevrolet Volt

GM ofera opt ani de garantie – sau 160.000 km – pentru bateria lui Chevrolet Volt

Postat in 15 iulie 2010
/
Comments are off for this post

Cand incerci sa convingi publicul cu o tehnologie noua, trebuie sa fii pregatit sa-ti pui in joc intreaga reputatie, daca asta maximizeaza rata de succes a misiunii.

OK, poate ca General Motors nu este cel mai bun exemplu atunci cand vine vorba de reputatie – mai ales acum –, insa, chiar si asa, decizia de a oferi opt de garantie pentru bateriile lui Volt dovedeste ceva curaj. Sau, ma rog, existenta unor date despre care noi nu stim nimic…

Sa lasam insa teoria conspiratiei si sa ne concentram putin asupra ofertei care, iti vine sa crezi sau nu, este una dintre cele mai atragatoare indiferent despre ce industrie vorbim (vezi foto). In plus, ea se extinde asupra tuturor celor 161 de parti componente a sistemului de propulsie electric si este transferabila de la proprietar la proprietar fara aparitia unei taxe suplimentare.

Cat despre restul lucrurilor care ar putea sa te determine sa achizitionezi un Volt, iti reamintim ca aceasta este masina ce ar putea face din Toyota Prius o tentativa hilara de purificare a atmosferei.

Combo-ul motor electric de 150 CP si 370 Nm/baterie litiu-ion de 16 kWh asigura o autonomie de 65 km, insa, odata ce micul motor cu aprindere interna isi intra in rolul de generator, autonomia creste la 547 km. Iar agregatul conventional este suficient de frugal incat Volt sa inregistreze un consum teoretic de 1,02 litri/100 km.

OK, OK – respectiva performanta asteapta inca certificarea si, din cate se pare, inclusiv mai-marii GM se indoiesc de ea. Totusi, nu poate fi prea departe de adevar, nu?

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed