Acasa » Stiri » Maserati Quattroporte S si Sport GT S de la Novitec

Maserati Quattroporte S si Sport GT S de la Novitec

Postat in 22 iulie 2010
/
Comments are off for this post

“Tridentul� va lansa o noua generatie a limuzinei Quattroporte undeva in 2015, ceea ce inseamna ca atelierele de tuning mai au suficient timp la dispozitie pentru a lansa noi programe dedicate superbei limuzine de lux.

Unul dintre acestea este si Novitec Rosso, specialist in modificarea supercar-urilor italiene, care a avut grija ca sedanul Maserati sa ajunga aproape la fel de puternic precum un Mercedes S65 AMG.

Modificarile aduse motorului V8 de 4,7 litri au fost ample, incepand cu instalarea unui sistem de supraalimentare cu compresor mecanic si terminand cu montarea unui nou intercooler, a unor injectoare mai mari si a unei galerii de evacuare speciale; pe de alta parte, nici nu aveau cum sa fie altfel, avand in vedere scopul final: 590 CP si 572 Nm.

Nu te mai chinui sa calculezi: un Maserati Quattroporte astfel preparat are cu 31% mai multi cai si cu 17% mai mult cuplu decat un model obisnuit, drept pentru care isi bate lejer “ruda� in privinta acceleratiilor. Spre exemplu, cea de la 0 la 100 km/h dureaza numai 4,6 secunde, cu jumatate de secunda mai putin decat in cazul unui Sport GT S. Iar daca facem o comparatie intre vitezele maxime, realizam ca cea a produsului Novitec este superioara cu 10 km/h (295 km/h vs 285 km/h). Si totusi – 19.900 de euro doar pentru atat?

Evident, nu. Si nu trebuie sa ne crezi pe cuvant, ci doar sa te holbezi la fotografii. Iar jantele de 21 de inch, kit-ul de suspensie si spoilerul din fibra de carbon sunt doar inceputul povestii. Pentru restul – referitoare la tapiteria din piele Alcantara si a echipamentului electronic de ultima ora –, va trebui, totusi, sa ne crezi pe cuvant.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed