Acasa » Stiri » General Motors si SAIC vor dezvolta, la comun, o noua familie de motoare mici

General Motors si SAIC vor dezvolta, la comun, o noua familie de motoare mici

Postat in 20 august 2010
/
Comments are off for this post

General Motors este azi o companie total schimbata, iar cand spunem asta nu ne referim doar la faptul ca este un gigant intretinut de stat. Nu, cele mai importante schimbari se petrec in mintile celor din board-ul director, care au realizat ca The General trebuie sa incerce sensibilizarea rapida a maselor… sensibile la consumul de carburant.

Proiectul Volt si decizia de a aduce in SUA o buna parte din modelele Opel (evident, sub alta marca si alt nume) reprezinta un bun inceput, insa, categoric, este nevoie de mai mult decat atat. De exemplu, de o noua familie de motoare liliputane.

Pentru asta, fostul lider mondial s-a aliat cu cei de la SAIC, rezultatele muncii lor – un grup de agregate cu cilindreea cuprinsa intre un litru si 1,5 litri – urmand a contribui decisiv la perfectionarea masinilor mici incepand cu mijlocul lui 2011.

Toate propulsoarele vor fi dotate cu injectie directa si sistem de supraalimentare prin turbocompresor, yankeii anticipand un consum mediu cu 20% mai redus decat al celor contemporane cu puteri similare.

Noile unitati vor fi “alipite� unor transmisii cu dublu-ambreiaj cu 10% mai eficiente decat hidramatele din prezent, formatiile rezultate urmand a echipa atat modelele GM, cat si cele propuse de SAIC.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed