Acasa » Stiri » Ferrari pregateste, intr-adevar, un 599 Roadster

Ferrari pregateste, intr-adevar, un 599 Roadster

Postat in 2 septembrie 2010
/
Comments are off for this post

Iata ceva ce nu vezi in fiecare zi: un zvon confirmat.

Nu cu mult timp in urma, “bantuia� vestea potrivit careia Ferrari a dezvaluit, in cadrul unui eveniment privat, noul 599 Roadster. Ei bine, acum suntem 99.99% siguri ca respectiva intamplare a avut loc, mai multe surse atestand veridicitatea informatiei.

Bolidul a fost pazit de obiectivele aparatelor foto mai ceva ca un OZN (toti invitatii au avut de strabatut mai multe filtre de securitate, care i-au lasat, temporar, fara telefoane mobile si camere de inregistrare), insa organizatorii nu au putut impiedica si scurgerea unor informatii generale catre publicul larg.

Spre exemplu, am putut afla ca 599 Roadster este mai degraba un model “barchetta� decat un “spider�, plafonul din material textil, cu luneta din sticla detasabila, fiind astfel configurat incat sa poata fi utilizat ocazional. Cineva la descris drept o bucata de “carpa� cu rol de punte intre fata si spatele masinii; ca atare, ne imaginam ca nu va fi foarte greu de montat.

Ferrari 599 Roadster va fi o masina rara si scumpa: sunt planificate doar 100 de unitati, fiecare vanduta, din vara lui 2011, la un pret mai mare decat cel al lui 599 GTO. Pe de alta parte, va avea toate motivele sa fie asa: sub capota va trona V12-le celei mai rapide dintre rudele “acoperite� (680 CP, 620 Nm), iar greutatea masinii va fi cel mult egala cu cea a unui 599 GTB (asadar, maximum 1.765 kg).

Deocamdata, numele pe care-l va primi ramane invaluit in mister, insa nu este exclus ca italienii sa prefere unul din apelativele folosite in trecut (gen Barchetta sau SuperAmerica). Evident, fiind vorba de un Ferrari atat de special, poate sa-l cheme si Safta…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed