Acasa » Stiri » Chevrolet Aveo: primele imagini

Chevrolet Aveo: primele imagini

Postat in 8 septembrie 2010
/
Comments are off for this post

In sfarsit, dupa ani in care a incercat sa ne bage pe gat un mini Daweoo prost fabricat si groaznic de condus, Chevrolet a hotarat sa schimbe macazul catre un alt viitor, caracterizat de o implicare mult mai serioasa in segmentul masinilor de oras.

O demonstreaza aceste prime imagini cu noua generatie a lui Aveo, care, spre deliciul amatorilor de hatch-uri cu tenta sportiva, seamana al naibii de bine cu prototipul Aveo RS, dezvaluit iarna trecuta la Detroit.

Indesat, agresiv si cu o pereche de usi posterioare “mascate� de aparenta lipsa a clantelor, noul Aveo este cel de-al treilea Chevrolet “european� – dupa Cruze si MPV-ul Orlando – care-ti trezeste sentimentul ca ai vrea sa-l cumperi fie doar si pentru felul in care arata.

Americanii nu au publicat si fotografii cu interiorul masinii, dar, din cate se aude, acesta va fi aproape identic cu cel al conceptului Aveo RS; pana la a vedea daca este adevarat sau nu, mentionam ca designerii au anuntat un instrumentar de bord similar cu cel al motocicletelor, o consola centrala cu iluminatie de culoare albastra si un sistem audio cu port USB. Super!

Noua generatie a modelului de clasa mica Chevrolet va fi mai lunga si mai lata decat cea actuala, spatiul dedicat pasagerilor si bagajelor fiind, potrivit oficialilor, printre cele mai bune din clasa. Directia asistata, ESP-ul si franele cu ABS vor face parte din dotarea standard a oricareia dintre versiuni, insa, cel putin pentru moment, nu e cazul sa-ti faci griji vizavi de nervozitatea masinii: cel mai puternic dintre motoarele pe benzina va scoate doar 115 CP din 1,6 litri cilindree.

Sub el se va situa atat un agregat de 1,2 litri oferit in doua variante de putere (70 CP, respectiv 86 CP), cat si un propulsor de 1,4 litri si 100 CP, in timp ce, la inaugurarea sa pe Aveo, sectorul diesel se va mandri cu un motor de 1,3 cu tehnologie Start/Stop (la alegere, de 75 sau 90 CP).

In functie de motorizarea aleasa, clientii vor putea manevra una dintre cele doua transmisii manuale propuse Chevy (cu cinci, respectiv sase rapoarte); totusi, daca vor simti nevoia, ei se vor putea orienta si catre o cutie automata cu sase trepte (oferita numai in combinatie cu agregatele de 1,4 si 1,6 litri).

Noul Aveo va fi comercializat atat in versiune hatch cu cinci usi, cat si in varianta sedan cu patru portiere, ambele modele urmand a ajunge in showroom-urile europene din vara anului viitor.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed