Acasa » Stiri » Shelby GT500 Super Snake sau Mustang-ul care a inghitit 800 de cai

Shelby GT500 Super Snake sau Mustang-ul care a inghitit 800 de cai

Postat in 15 septembrie 2010
/
Comments are off for this post

Concluzia procesului de modernizare prin care a trecut anul acesta Mustang a ajuns de pe-acum la urechile tuturor americanilor: modelul 2011 este cel mai bun pony-car produs vreodata de Ford.

Motoare, frane, dinamica trenului de rulare, calitate a fabricatiei – la toate aceste capitole Mustang 2011 isi surclaseaza inaintasii, ceea ce inseamna ca ar fi fost regretabil ca tunerii sa nu se gandeasca si la o versiune obscen de puternica. Intra in scena Shelby Motors.

Indivizii care, in 2008, au creat nebunia numita Shelby GT500 Super Snake – un Mustang cu motor V8 de 725 CP, capabil sa rezolve “suta� in 3,5 secunde –, ne fac acum cunostinta cu noul Super Snake, bazat pe versiunea revizuita a lui GT500. Ca si acum doi ani, baietii incearca sa ne linisteasca cu o fisa tehnica in care sunt trecute numeroase modificari la nivelul trenului de rulare (kit-ul Ford Racing include amortizoare ajustabile, arcuri mai scurte, bare anti-ruliu mai groase, roti cu jante Alcoa de 20 de inch, bara anti-torsiune si, optional, un “handling pack� de la Eibach), dar, sincer, nu prea reusim sa ne relaxam.

E si greu, avand in vedere ca cel mai “slab� dintre kit-urile de motor propuse maresc puterea V8-ului turbo de 5,4 litri cu 110 CP (asadar, 660 CP). Si pentru ca America inseamna exces, Shelby Motors ne serveste imediat felul principal: 750 sau chiar 800 de caluti calzi, directionati spre rotile posterioare de catre o “manuala� cu sase trepte.

Evident, nota de plata va fi destul de piperata, cei 30.425 de $ reprezentand cam o treime din pretul unui GT500; chiar si asa insa, trebuie sa fii cel mai ignorant om din lume ca sa nu realizezi ca, in schimbul unei sume mai mici de 90.000 de $, poti deveni proprietarul unei masini mult mai puternice decat orice Ferrari, Lamborghini ori Porsche.

Ca va trebui sa fii un mini Ken Block pentru a o struni, asta e alta poveste cu ponei…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed