Acasa » Stiri » Cel mai ieftin Mercedes CLS va costa 59.857 de euro

Cel mai ieftin Mercedes CLS va costa 59.857 de euro

Postat in 17 septembrie 2010
/
Comments are off for this post

Mercedes a anuntat preturile de baza ale versiunilor lui CLS si, din capul locului, putem spune ca sportiva din Stuttgart va fi oricum, numai ieftina nu.

Practic, singurul CLS pe care-l poti achizitiona in schimbul unei sume mai mici de 60.000 de euro este 250 CDI BlueEFFICIENCY, iar asta cu conditia sa te abtii de la bifarea casutelor din lista cu optionale.

Oricum, vei mai avea de asteptat pentru modelul entry-level: la startul vanzarilor, compania din Stuttgart va pune la dispozitie doar versiunile CLS 350 CDI BlueEFFICIENCY (echipat cu un diesel de 265 CP) si 350 BlueEFFICIENCY (dotat cu un “benzinar� de 306 CP), pretuite la 63.427 de euro cu TVA, respectiv 64.617 de euro cu TVA. Doua luni mai tarziu va sosi anterior mentionatul 250 CDI BlueEFFICIENCY (pret de baza: 59.857 de euro cu TVA), in timp ce top-modelul CLS 500 BlueEFFICIENCY, animat de un V8 cu 408 CP, ne va onora cu prezenta abia in aprilie 2011 (pretul de baza al acestei masini nu a fost inca comunicat).

Fiecare CLS poate fi configurat in fel si chip de catre client – Mercedes propune cinci culori pentru interior, cinci linii de dotari si trei tipuri de piele –, insa acesta trebuie sa fie atent deoarece fiecare gadget sau tehnologie ce nu intra in dotarea standard ridica pretul masinii mai ceva ca in reclamele cu Red Bull. Spre exemplu, sistemul Active Parking Assist (acesta detecteaza locurile de parcare si parcheaza masina in locul tau) costa in plus 868.70 de euro, iar daca ai nevoie si de farurile cu becuri LED, trebuie sa mai scoti din buzunar alti 1773,10 de euro.

Iar aceasta este doar incalzirea: pachetul Driving Assistance (include sistemele Active Blind Spot Assist, Active Lane Keeping Assist, Distronic Plus, BAS Plus si Pre-Safe) costa 2.677,30 de euro, echiparea “Edition 1� (disponibila doar in primul an de vanzari, ea include vopsirea caroseriei intr-un gri mat special si dotari precum tapiterie din piele cu reflexii metalice, covorase inscriptionate cu logo-ul “Edition 1�, pedalier din aluminiu si insertii de culoare neagra in plafon) adauga 6.664 de euro la pretul masinii, in timp ce decorul botezat pompos AMG Carbon “ingreuneaza� nota de plata cu inca 10.115 de euro.

In concluzie, poti ajunge la vreo 90.000 de euro mai repede decat poti spune CLS. Iar asta nu este tocmai un cuvant lung.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed