Acasa » Stiri » Important la Paris: Mercedes S 250 CDI BlueEFFICIENCY

Important la Paris: Mercedes S 250 CDI BlueEFFICIENCY

Postat in 2 octombrie 2010
/
Comments are off for this post

Fotografia din stanga nu o sa iti spuna mare lucru, asa ca va trebui sa ne asculti – si crede – pe noi: acest Mercedes S-Klasse aparent banal este cea mai eficienta limuzina de lux \”conventionala\” din lume.

Dedicatie speciala pentru cei care-si cumpara masini de lux diesel deoarece “consuma putin�, masina ascunde sub designul vechi de cinci ani un motor turbodiesel cu doar patru cilindri (premiera absoluta in istoria de 60 de ani a modelului), ce se multumeste cu numai 5,7 litri de motorina la 100 km.

Acesta este momentul in care, in mintea ta, se infiripa gandul potrivit caruia S 250 CDI este un mare trantor; gresit: gratie celor doua turbine “legate� in serie, el trimite catre roti nu mai putin de 204 CP si 500 Nm – respectiv, cantitatea de forta necesara pentru ca masina sa realizeze sprintul 0-100 km/h in numai 8,2 secunde (viteza maxima: 240 km/h).

Bineinteles, consumul mediul de sub sase litri/100 km ramane vedeta incontestabila a fisei tehnice, mastodontul de peste cinci metri lungime si doua tone greutate fiind prima masina din segmentul de lux care reuseste aceasta performanta. Oare ce-o urma?

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed