Acasa » Stiri » Ochen horosho: Rusia va organiza un Mare Premiu de Formula 1

Ochen horosho: Rusia va organiza un Mare Premiu de Formula 1

Postat in 15 octombrie 2010
/
Comments are off for this post

Desi este cam la fel de inalt (sau, ma rog, scund) ca Emil Boc si se afla la carma unui stat cu oameni la fel de saraci, Vladimir Putin demonstreaza ca, din punct de vedere al ambitiei, este plamadit dintr-un cu totul alt aluat (gandeste-te la betonul armat vs coca pentru clatite).

In 2014, Rusia va organiza Jocurile Olimpice de Iarna, insa tara va atrage fanii competiilor sportive si dintr-un alt motiv: acesta este anul in care vom cunoaste invingatorul primului Mare Premiu de Formula 1 organizat pe pamant rusesc.

Gazda evenimentului va fi chiar orasul Sochi, aceeasi urbe in care se va desfasura cea de 23-a editie a Jocurilor Olimpice de Iarna. Putin nu a mentionat la ce data se vor “duela� protagonistii din Marele Circ, insa a tinut sa precizeze ca intelegerea avuta cu Bernie Ecclestone prevede organizarea a cel putin sapte mari premii de Formula 1.

Acestea se vor desfasura pe un circuit nou-nout, in valoare de aproximativ 200 de milioane de $, la a carui constructie vor participa unele dintre cele mai mari firme ale fostilor vecini (Rostekhnologii, Megafon, Lukoil si Rusal).

Rusii vor mai plati aproximativ 40 de milioane de $ anual pe drepturile comerciale, insa, chiar si asa, suma totala la nivelul celor sapte ani paleste in comparatie cu cea rezervata pentru Jocurile Olimipice (estimata la circa 6,1 miliarde de $). Ori cu banii pe care-i vor scoate…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed