Acasa » Stiri » Abt Sportsline s-a ocupat de cele mai mici motoare Volkswagen

Abt Sportsline s-a ocupat de cele mai mici motoare Volkswagen

Postat in 1 noiembrie 2010
/
Comments are off for this post

Aproape-n fiecare zi auzim de cate un V8 pantecos ori un V12 sofisticat trecut prin mainile cine stie carui tuner, demers in urma caruia agregatul se transforma intr-un soi de mini-reactor nuclear foarte costisitor. Nu si azi.

Azi este una dintre acele zile in care sarbatorim omul de rand, pasionat de tuning si preocupat sa-si transforme “buburuza� intr-un exemplu de dinamica eficienta. Sa facem, deci, cunostinta cu noile kit-uri Abt dedicate motoarelor 1.2 TSI, 1.4 TSI si 1.6 TDI produse de Volkswagen…

Cea mai mica dintre unitatile anterior mentionate produce 105 armasari sub capota unor modele ca Golf, Polo ori Scirocco insa, dupa ce Abt termina cu ea, ajunge sa puna la dispozitia clientului nu mai putin de 140 CP. Aproximativ acelasi boost de putere ii este rezervat si lui 1.4 TSI, care, in dotarea unui Audi A3 sau VW Jetta preparat in Kempten im Allgau, trimite catre roti 160 CP (doar 122 pe modelele obisnuite). Totusi, cei mai fericiti vor fi clientii lui VW Polo GT si SEAT Ibiza Cupra, ale caror motoare “unu-patru� de 180 CP pot fi modificate astfel incat sa dezvolte 210 CP.

Cat despre proprietarii de masini diesel echipate cu propulsorul 1.6 TDI, ei se vor simti usor napastuiti din cauza upgrade-ului de numai 20 CP (de la 105 CP la 120 CP); capul sus – important e ca masina va consuma cam la fel de putin, nu?

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed