Acasa » Stiri » Oficial: Lamborghini Murcielago a murit. Neoficial: traiasca noul… LP700-4?

Oficial: Lamborghini Murcielago a murit. Neoficial: traiasca noul… LP700-4?

Postat in 6 noiembrie 2010
/
Comments are off for this post

O sa incepem cu ceea ce stim sigur: dupa noua ani in care ne-a asurzit cu urletul motorului V12 si, pe cei mai norocosi dintre noi, i-a facut sa se scape in pantaloni (de frica si de fericire, in acelasi timp), teribilul Lamborghini Murcielago a iesit la pensie (ultimul exemplar, purtator al numarului 4.099, a fost livrat unui client elvetian).

Acum ca te-ai facut comod, iata si cele mai calde vesti din fabrica de zvonuri: potrivit unui membru inscris pe forumul Ferrari Chat, succesorul lui Murcielago se va numi, simplu, LP700-4 si va avea sub capota un V12 de 6,5 litri si 700 CP.,/b>

De ce ar trebui sa-l credem pe acest individ? Ei bine, poate pentru ca a fost invitat la o „degustare� privata a noii masini si, logic, a avut ocazia sa afle cateva informatii cu iz oficial. Totusi, in privinta titulaturii LP700-4 ne cam indoim, avand in vedere ca Lamborghini este un fabricant care tine la traditiile sale si, in conformitate cu una dintre acestea, fiecare nou monstru mecanic trebuie sa poarte un nume legat de universul coridelor.

Mult mai plauzibile ni se par datele referitoare la grupul motopropulsor si performantele bolidului: cei 700 CP si 680 Nm, canalizati spre cele patru roti de catre o transmisie cu sapte trepte, vor asigura un sprint pana la 100 km/h in numai 2,9 secunde; ceva mai tarziu, se va atinge si viteza maxima de 350 km/h.

Surprizele placute nu se incheie insa aici, mai ales pentru cei care si-ar fi dorit ceva mai multa agilitate din partea lui Murcielago: avand la baza o structura din fibra de carbon, LP700-4 va fi cu 226 kg(!) mai usor decat fosta vedeta a gamei Lamborghini, precum si cu 70% mai rigid.

Sa vedem ce va fi primavara viitoare la Geneva, cand noul Lambo si va face, probabil, debutul. Macar asta sa nu fie un zvon…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed