Acasa » Stiri » L.A. 2010: Cadillac testeaza piata cu un… model compact?

L.A. 2010: Cadillac testeaza piata cu un… model compact?

Postat in 17 noiembrie 2010
/
Comments are off for this post

Marca de lux a grupului GM a demonstrat in ultima vreme ca este capabila sa satisfaca cerintele pietei auto contemporane, anuland, in majoritatea cazurilor, prejudecatile legate de dimensiunile exterioare, calitatea fabricatiei si consumul de combustibil.

Chiar si asa insa, nu credem ca multi s-au asteptat la o asemenea masina din partea lui Cadillac, care, prin Urban Luxury Concept, pare sa ne intrebe “Ce ziceti de un Merc A-Klasse cu usi fluture?�.

Din start trebuie sa-ti fie foarte clar un lucru: Urban Luxury Concept este mic nu doar in ochii unui american, ci si in cei ai unui european. Din bara-n bara, hatch-ul cu portiere de supercar masoara doar 3,84 m, adica la fel de mult – sau de putin – ca piticul lui Mercedes; totodata, ampatamentul se intinde pe 2,46 m (Mercedes A-Klasse: 2,57 m), parand suficient de generos incat sa acomodeze patru persoane adulte.

Punand la socoteala si celelalte dimensiuni ale realitatii 3D (latime 1,73 m; inaltime 1,45 m), rezulta ca intre Urban Luxury Concept si cel mai mare model din gama Cadillac, “vaporul� Escalade ESV, s-ar putea casca o prapastie la fel de mare ca cea dintre Maybach 62 si Smart ForTwo; noroc ca producatorul din Detroit este pe cale sa deschida la maximum robinetul cu modele noi, gata sa umple “haul�.

Revenind la mititelul din imagini, mai exista cel putin un loc care-i va face pe americani sa se frece la ochi: compartimentul motor. In loc de (minimum) un motor V6, in “copaia� din spatele farurilor zace un agregat turbo de un litru cilindree, parte componenta a unui sistem de propulsie hibrid (oficialii GM au declarat ca tehnologia permite masinii sa inregistreze un consum mediu teoretic de numai 3,9 litri/100 km).

In mod cert, nu-l va face pe Urban Luxury Concept sa accelereze precum un Corvette, insa aparenta lipsa a calitatilor dinamice este compensata de un habitaclu burdusit cu tehnologie de ultima ora (se remarca in mod deosebit pleiada de ecrane cu functie touch-screen si touch-pad-ul retractabil). Decat nimic…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed