Acasa » Stiri » Wolfgang Duerheimer este noul boss al lui Bentley si Bugatti

Wolfgang Duerheimer este noul boss al lui Bentley si Bugatti

Postat in 30 noiembrie 2010
/
Comments are off for this post

Wolfgang Duerheimer, actualul sef al Departamentului de Cercetare-Dezvoltare al Porsche AG, va prelua, la data de 1 februarie 2011, functia de director general al marcilor Bentley si Bugatti.

El ii va lua locul venerabilului Franz-Josef Paefgen, care a condus vreme de opt ani compania britanica si timp de trei ani pe cea franceza.

Duerheimer, in varsta de 52 de ani, va fi responsabil si de activitatea departamentului de motorsport al grupului Volkswagen, condus azi de acelasi Paefgen. Intre timp, Paefgen (64 de ani) va intra intr-un soi de pensionare tehnica, ce-i va permite sa activeze in rol de consultant atat pentru marca Bentley, cat si pentru concernul din Wolfsburg.

Debutul lui Wolfgang Duerheimer in industria auto s-a consumat in 1986, cand s-a angajat la BMW; in scurt timp, el a devenit unul dintre sefii echipei de cercetare-dezvoltare, in cadrul careia a activat pana in 1999. Acesta a fost anul in care s-a transferat la Porsche, unde a fost numit responsabilul liniei de asamblare a lui 911 Carrera; doi ani mai tarziu, el devenea reprezentantul Departamentului de Cercetare-Dezvoltare in consiliul director.

Unul dintre primele obiective pe care le va avea de rezolvat Duerheimer va fi redresarea lui Bentley, compania din Crewe inregistrand o pierdere de 145 de milioane de euro in primele noua luni din 2010. Bentley a vandut doar 4.000 de masini anul trecut, cu aproape 50% mai putine decat in 2008.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed