Acasa » Stiri » Alfa Romeo 169: vesti noi

Alfa Romeo 169: vesti noi

Postat in 14 decembrie 2010
/
Comments are off for this post

Daca vrei sa te bati cu nemtii in sectorul premium, ai nevoie de arme mari si puternice; tocmai de aceea, Alfa Romeo planuieste lansarea unui succesor al lui 166, ce va intra in competitie directa cu BMW Serie 5, Mercedes E-Klasse si Audi A6.

Recent, ziaristii de la Auto Motor und Sport au aflat detalii noi despre noua nava-amiral a producatorului milanez.

Daca, in privinta tehnicii, se stia ca masina va fi ruda cu Chrysler 300C si Dodge Charger – cele trei vor imparti arhitectura LX, la randul ei derivata din platforma vechiului Mercedes E-Klasse –, putine lucruri se cunosteau despre design.

Ei bine, gratie informatiilor culese de angajatii prestigioasei reviste germane, acum stim ca 169 (numele probabil al marelui sedan) va avea alura unui coupe cu patru usi, ce va imprumuta numeroase elemente de stil de la MiTo, Giulietta si 8C Competizione. Cu alte cuvinte, ne va lasa cu gura cascata intr-o balta de saliva. Si asta inainte de a auzi maraitul V8-ului de sub capota.

Ai citit bine: in afara obisnuitelor versiuni entry-level pe benzina si a sacaitoarelor modele turbodiesel, exista o probabilitate destul de mare ca 169 sa ofere si un V8 biturbo de trei litri cilindree, capabil de peste 400 CP. Da, si eu as anula comanda pentru un Quattroporte daca as fi in locul tau…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed