Acasa » Stiri » Hyundai va prezenta la Geneva noul i40

Hyundai va prezenta la Geneva noul i40

Postat in 14 decembrie 2010
/
Comments are off for this post

Proaspat ajuns in postura de cel mai prolific fabricant asiatic din Europa, concernul Hyundai-KIA doreste sa-si betoneze “tronul� obtinut cu atata truda de la Toyota; ca atare, la Salonul Auto de la Geneva, coreenii vor prezenta un nou model de clasa medie, care, in traditia noii terminologii, se va numi i40.

Dupa cum se poate vedea si-n imaginea alaturata, viitorul adversar a lui VW Passat, Ford Mondeo si Opel Insignia va fi copia aproape fidela a “yankeului� Sonata, lansat in SUA in 2009. Evident, asemanarea izbitoare dintre cele doua nu va oglindi situatia de la nivel tehnic, i40 fiind o masina special dezvoltata pentru Europa de catre Centrul de Cercetare-Dezvoltare Hyundai din Ruesselsheim.

Bunaoara, combi-ul (sedanul va fi prezentat ulterior) va etala o gama de motoare sui-generis, mulata pe nevoile europenilor, ce va include un propulsor pe benzina cu injectie directa (doi litri, 170 CP) si un turbodiesel de 1,7 litri in doua versiuni de putere: 115 si 136 CP.

Ceva mai tarziu, i40 va propune si o serie de variante cu o tusa sportiva accentuata, printre care speram noi sa se afle si impresionantul Theta Turbo de 274 CP.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed