Acasa » Stiri » Golf R de la APS

Golf R de la APS

Postat in 18 decembrie 2010
/
Comments are off for this post

Daca vrei un VW Golf R mai catolic decat papa, apelezi la un tuner german, nu? Nu. Mai bine zis, nu neaparat.

Britanicii de la APS se pricep cel putin la fel de bine sa produca hatch-uri mai fierbinti ca o explozie solara si, in plus, ti-ar prinde bine o schimbare de aer.

Recent, ei au lansat un nou kit dedicat celei mai rapide compacte Volkswagen, pe care l-au botezat, simplu, Stage 2. Avem de-a face, deci (si literalmente), cu un tuning de tuning, ce traseaza evolutia lui Golf R la stadiul de supererou pe urmatoarele cooordonate: 270-312-335 CP.

Cum s-a ajuns aici? Aparent, destul de simplu: sistemul de supraalimentare a fost ameliorat cu ajutorul specialistilor de la Milltek, catalizatorul obisnuit a lasat locul unuia sport cu debit marit, iar sistemul de evacuare a fost inlocuit cu unul custom, ale carui tevi ating 100 mm in diametru.

APS merita o bila alba si pentru actualizarea trenului de rulare, care, in urma cumulului de modificari – instalarea unor arcuri mai scurte si mai rigide, montarea unei suspensii KW reglabile, inlocuirea franelor cu un kit Brembo si promovarea unor roti cu de jante de 19 inch –, anunta o tinuta de drum de zile mari. Pe care, evident, vei avea ocazia sa o testezi pe drumurile intortocheate ale Marii Britanii.

Mai e nevoie si de alt motiv pentru a traversa Canalul Manecii? Nu-l cere, ti-l dam oricum: intregul kit APS costa doar 1.999 de lire sterline (aproximativ 2.355 de euro).

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed