Acasa » Stiri » NAIAS 2011: General Motors propune un adversar pentru Ford F-150 Raptor

NAIAS 2011: General Motors propune un adversar pentru Ford F-150 Raptor

Postat in 18 decembrie 2010
/
Comments are off for this post

Ford F-150 Raptor are cateva avantaje certe in fata oricarei masini de pe aceasta planeta, incepand cu aptitudinea de a transforma muntii in pamant de flori si terminand cu sentimentul de siguranta pe care ti-l da un tot-teren de peste trei tone greutate.

De departe insa, cea mai mare calitate a sa este faptul ca transforma orice SUV european de fite intr-o gagauta de clasa compacta. O soarta pe care… inclusiv el o va avea, in caz ca GM se gandeste sa produca monstrul din imagine.

Numele sau este GMC Sierra All Terrain HD Concept si, in esenta, este “doar� o camioneta heavy-duty cu haine moderne si patru roti cat cele de moara. Atunci cand vei sta langa el insa, vei realiza ca tot ce-ai judecat pana acum ca fiind “masina mare� s-a aflat sub influenta unei regretabile supraestimari: uriasul are peste sase metri lungime si peste doi latime, iar la volan, destul de probabil, te vei simti ca si cum ai conduce o vila. De la mansarda.

Natural, era nevoie de o motor pe masura pentru a misca din loc acest surogat de monster-truck (anvelopele au 35 de inch diametru), astfel incat americanii au fost obligati sa recurga la arma secreta: o uzina V8 diesel de 6,6 litri pe nume Duramax, capabila de 397 CP si 1.037 Nm. Cat despre capacitatile reale ale monstrului de a rula prin teren (foarte) accidentat, e suficient sa mentionam caroseria inaltata cu 76 mm si suspensiile modificate de specialistul Fox, ce a decis instalarea unor amortizoare identice cu cele de pe Ford Raptor.

Care, iti vine sa crezi sau nu, este pe cale sa devina un biet Logan pick-up…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed