Acasa » Stiri » Lotus a dat unda verde proiectului City Car

Lotus a dat unda verde proiectului City Car

Postat in 23 decembrie 2010
/
Comments are off for this post

Daca ti-a placut ideea pe care Lotus a avut-o cu City Car – gagalicea prezentata in toamna la Salonul Auto de la Paris –, atunci pregateste-te sa destupi sticla cu sampanie: producatorul britanic a anuntat ca, din 2013, ea va fi produsa in serie.

Dupa doar doua luni de cautare, presedintele Dany Bahar a gasit partenerii de care avea nevoie pentru a produce masina – unul dintre ei este chiar “parinteleâ€? Proton –, aceasta urmand a avea trei versiuni: una dedicata pietei asiatice, una celei europeane si una cu… oaresce valente sportive.

Ca si alti producatori auto specializati in modele sportive, Lotus se afla intr-o cursa contra-cronometru pentru a se adapta noilor legi privind gradul de poluare, iar City Car va fi pentru viitoarea gama ceea ce este Cygnet pentru Aston Martin.

Deocamdata, nu se stie exact ce tip de motorizare va fi propusa pentru mini-ul Lotus (“bataia� este intre full-electric si hibrid), insa, sincer, nu dam nici macar un ban gaurit pe asta: important e faptul ca City Car va permite unor masini ca Elan, Esprit sau Elite sa existe.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed