Acasa » Stiri » Pocket rocket: Mercedes B55 AMG

Pocket rocket: Mercedes B55 AMG

Postat in 23 decembrie 2010
/
Comments are off for this post

Zi-i cuiva ca te afli la volanul unui B-Klasse si ca tocmai te-ai sters la fund cu un Porsche Cayman, iar el (sau ea) iti va transmite ca esti un mitoman notoriu.

Asta nu inseamna, pe de alta parte, ca un asemenea “SFâ€? nu poate fi turnat; dimpotriva, ai nevoie doar de masina din imagine si de… foarte multe pile in conducerea firmei din Stuttgart.

Vezi tu, acest extrem de nervos mini-MPV este unicat si asa va ramane pe vecie, fie doar si pentru simplul fapt ca ar da peste cap intreaga ierarhie a modelelor sportive Mercedes. Plus calculele privind nivelul de noxe admis la nivelul flotei.

Sub capota masinii – la origine, o biata B200 CDI – se afla un agregat V8 de 5,5 litri imprumutat de la vechiul E500, ce trimite catre rotile posterioare (da, posterioare) 383 CP si 530 Nm; in atari conditii, bolidul e oricand pregatit sa rezolve “suta� in doar 5,2 secunde si, lasat liber, sa sprinteze pana la viteza maxima de 250 km/h (limitata electronic).

Cine sunt autorii proiectului? Un grup de ucenici de la uzina Mercedes din Rastatt care, pentru a-l termina, au avut nevoie de doar opt luni. Magna cum laude, baieti, magna cum laude…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed