Acasa » Stiri » Audi a inregistrat numele SQ5 si RSQ5

Audi a inregistrat numele SQ5 si RSQ5

Postat in 13 ianuarie 2011
/
Comments are off for this post

In ziua de azi, daca vrei un SUV ridicol de puternic, trebuie sa scotocesti adanc in buzunare (si conturi) pentru ca ofertele sunt extrem de scumpe.

Porsche Cayenne Turbo, BMW X5 M, Mercedes ML 63 AMG sau Audi Q7 V12 TDI sunt cele mai exclusivisti reprezentanti ai clasei tot-teren-urilor full-size, iar scorul lor sare binisor de 100.000 de euro; din fericire, Audi s-a gandit si “amarasteni�, pe care-i va momi, cat de curand, cu doua “chilipiruri� bazate pe Q5.

Potrivit celor de la Car and Driver, fabricantul din Ingolstadt a inregistrat la oficiul de marci german numele “SQ5� si “RSQ5�, dand de inteles prin aceasta ca are de gand sa doteze micul SUV cu doua motoare foarte nervoase.

Decizia nemtilor este cel putin curioasa, avand in vedere ca, doar toamna trecuta, boss-ul departamentului tehnic, Stephan Reil, a dezmintit planul pentru producerea unor modele Q5 si Q7 “RS�; pe de alta parte, nici nu putem spune ca ne pare rau pentru ca s-au razgandit.

In definitiv, daca tot trebuie sa existe ceva care sa exceleze la un capitol strain naturii sale, de ce sa nu fie un tot-teren \”affordable\”, cu motor (se pariaza pe V6-le TFSI de 333 CP si 440 Nm de pe S4) si comportament de masina sport?

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed