Acasa » Stiri » Furtuna in desert: VW a prezentat Race Touareg 3 si Touareg Gold la Qatar Motor Show

Furtuna in desert: VW a prezentat Race Touareg 3 si Touareg Gold la Qatar Motor Show

Postat in 28 ianuarie 2011
/
Comments are off for this post

Daca ne intrebati pe noi, marile saloane auto ar fi trebuit sa-si schimbe demult locul de desfasurare. Priveste harta economiei mondiale si vei intelege: SUA este o ruina in plin proces de primenire, iar Europa se clatina mai ceva ca Sarkozy dupa o intrevedere cu Putin. Nimeni nu mai cheltuieste aiurea, nimeni nu mai da petreceri monstruoase – chestii care, in partea cealalta a lumii, sunt la ordinea zilei.

E bine totusi ca producatorii au simtit migratia succesului financiar, astfel ca, in ultima vreme, asistam la tot mai multe premiere in zona de influenta a noului “glam�. Ultimele la Qatar Motor Show, sub semnatura lui Volkswagen.

Despre ce este vorba? Ei bine, despre doua SUV-uri pe cat de speciale, pe-atat de antagonice. Primul este versiunea de serie a campionului de la Dakar, Race Touareg 3, care, evident, se va simti ca acasa intr-o tara scufundata-n nisip. Echipat cu acelasi motor diesel de 310 CP, dar modificat in rest pentru a trece drept un vehicul stradal (rotile de competitie au lasat locul unora obisnuite, cu jante de 18 inch, in timp ce habitaclul, cu exceptia roll-cage-ului, a fost complet reamenajat pentru a nu-i oripila pe junii cu sange albastru – “scoicile� Recaro, de exemplu, sunt tapitate cu piele Nappa pe centru si piele intoarsa pe margini), bolidul este capabil sa accelereze pana la 100 km/h in sase secunde.

Mai important, poate sa mentina viteza pe suprafete unde alte masini se taraie cu 10 km/h, ceea ce-l face ideal intr-o harjoneala pe dune de nisip. Asteapta-te, deci, la o groaza de filmulete pe Youtube…

Cealalta masina este un tot-teren ce promite sa devina inca si mai popular printre oamenii cu dare de mana. Si asta pentru ca, a fi vazut la volanul lui este ca si cum ai fi auzit strigand “Uitati-va la mine, am mai multi bani decat fire de nisip in slapi!�.

De la distanta pare un Touareg obisnuit insa, de indata ce faci cativa pasi spre el, vei observa culoarea neobisnuita a calandrului si logo-ului ce troneaza in mijlocul sau, jantelor, ornamentelor laterale, ramelor de la geamuri si suportilor pentru bagaje de pe plafon. Nu, nu ti se pare – chiar e aur, si inca de 24 de carate. Pe care-l vei intalni si in habitaclu, poleind clantele si manerele usilor, schimbatorul de viteze, gurile de ventilatie, volanul, si, in general, orice buton ori controller care, in mod obisnuit, e doar cromat.

Mapa de presa mai specifica faptul ca masina are sub capota un V8 pe benzina de 380 CP, insa noi ne-am convins deja: cine are bani de o asemenea masina, are si de plinuri “sanatoase�. Mai ales daca acel cineva poseda in curte cateva zeci de sonde petroliere…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed