Acasa » Stiri » Volvo va prezenta la Geneva o versiune hibrida a lui V60

Volvo va prezenta la Geneva o versiune hibrida a lui V60

Postat in 28 ianuarie 2011
/
Comments are off for this post

Moda masinilor hibride va mai face o “victima� la Geneva, locul ales de Volvo pentru prezentarea noului V60 plug-in hybrid.

Asa cum ii sugereaza si numele, combi-ul de clasa medie al producatorului suedez ascunde sub capota un sistem de propulsie dual, alcatuit dintr-un motor diesel de 2,4 litri si un agregat electric alimentat de la un set de baterii litiu-ion.

Masina este, virtual, doar un concept, insa suedezii o considera un prototip “gata pentru productia de serie�; ca atare, sa nu te miri daca, undeva prin 2012, vei dai cu ochii de ea in showroom-urile Volvo. Daca ti-o vei dori sau nu, asta ramane de vazut, insa un lucru e cert: oferta nordicilor suna cel putin interesant.

Potrivit ultimelor zvonuri, tandemul turbodiesel D5 (2,4 litri, 5 cilindri, 215 CP si 440 Nm)/motor electric (70 kW, insarcinat cu propulsia rotilor posterioare) are un consum mediu de numai 1,9 litri/100 km(!), in timp ce emisiile de CO2 se situeaza sub valoarea de 50 g/km. Mai mult, V60 plug-in hybrid este capabil sa ruleze pana la 50 km in modul full-electric, ceea ce inseamna ca, in majoritatea timpului, va trece drept un vehicul 100% ecologic.

Hai baieti, clonati-l in serie mare – lumea e plina de tatici activi, ingrijorati de soarta naturii. Ah, si ceva oameni care vor doar sa plateasca putin pe combustibil…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed