Acasa » Stiri » Porsche: planuri de viitor

Porsche: planuri de viitor

Postat in 28 ianuarie 2011
/
Comments are off for this post

2018 este anul in care, teoretic, Volkswagen va deveni cel mai mare producator auto mondial, cu 10 milioane de autoturisme vandute. In acelasi an, insa, Porsche va consemna – la fel de teoretic – instrainarea a 200.000 de vehicule.

Pentru ca asta sa se intample, compania din Zuffenhausen are nevoie rapid de o gama cat mai bogata, iar Cajun este doar una dintre noutatile absolute.

“Avem o buna oportunitate de a dezvolta modele noi, care sa amelioreze volumul de vanzari si cifra de afaceri. De asemenea, analizam sansele de reusita in mai multe segmente�, a declarat Matthias Mueller, directorul executiv al lui Porsche. Modele noi vor fi cu siguranta, avand in vedere ca SUV-ul Cajun a primit deja unda verde, iar un roadster entry-level, urmas al celebrului 550 Spyder, este pe cale sa ajunga si el pe lista proiectelor norocoase.

Primul va fi construit pe platforma tehnica a lui Audi Q5, insa va fi ceva mai agil si va avea un design mai “fitos�, semnat de catre Walter de Silva; de partea cealalta, cel mai accesibil roadster Porsche va utiliza componentele viitoarei generatii Golf, a carei versiune de top va avea un motor turbo de 2,5 litri si 365 CP.

In planurile sefilor de la Porsche mai intra o varianta Targa a lui Cayman si inca doua derivate ale marelui Panamera (cel mai probabil, un coupe clasic si un cabrio), insa, deocamdata, inginerii din Zuffenhausen sunt concentrati pe finalizarea perechii Boxster/Cayman, a noului 911 si a senzationalului 918 Spyder. Nu-i deranjati…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed