Acasa » Stiri » Preview Geneva 2011: Land Rover pregateste un Range Rover electric

Preview Geneva 2011: Land Rover pregateste un Range Rover electric

Postat in 18 februarie 2011
/
Comments are off for this post

Actualmente, Land Rover produce o versiune diesel a marelui Ranger Rover, dar aceasta nu este tocmai ceea ce se poate numi economica. Sau ecologica.

Motorul V8 biturbo de 4,4 litri, 313 CP si 700 Nm trebuie sa se descurce cu o masa de peste 2,5 tone, asa ca apetitul masinii este maricel (compania declara un consum mediu de 9,4 litri/100 km, dar noi stim mai bine); ca atare, celor preocupati de soarta Mamei Natura le va fi propusa o versiune hibrid, al carei debut va avea loc la Salonul Auto de la Geneva.

Masina are deocamdata statut de concept, dar nu ne indoim ca britanicii planuiesc sa-l introduca pe Range_e, mai devreme sau mai tarziu, pe una dintre liniile de fabricatie din Gaydon. Acolo, muncitorii ar putea aseza sub capota o propulsie hibrida de tip plug-in, formata dintr-un agregat diesel de trei litri si o unitate electrica.

Nu stim exact ce putere dezvolta tandemul in varianta montata pe Range_e, dar stim ca prototipul emana in atmosfera doar 89 de grame de dioxid de carbon la fiecare kilometru. Mai mult – uriasul poate parcurge 32 km in modul full-electric, iar daca nu vrei sa afli din cinci in cinci minute cum e sa rulezi cu viteza maxima de 193 km/h, vei obtine si o autonomie de, atentie, 1112 km.

Super, mai ales daca te poti impaca cu gandul ca, intr-o cursa “Cine-ajunge primul pe parite�, vei fi printre ultimii…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed