Acasa » Stiri » Preview Geneva 2011: Gumpert Tornante, un altfel de Apollo

Preview Geneva 2011: Gumpert Tornante, un altfel de Apollo

Postat in 18 februarie 2011
/
Comments are off for this post

Despre Gumpert Apollo poti sa spui orice-ti trece prin cap, dar doua lucruri sunt clare ca lumina zilei: 1) este cel mai urat supercar pe care l-a vazut omenirea vreodata; 2) are cel mai idiot nume din intreaga istorie a masinilor ilegal de rapide.

Din pacate, certitudinile de mai sus nu sunt tocmai magulitoare, asa ca micul producator din Altenburg s-a gandit sa rezolve macar una dintre ele. Mai precis, pe prima.

Asadar, la Salonul Auto de la Geneva, vizitatorii standului Gumpert vor fi martorii dezvelirii unui nou supercar cu motor central, botezat Tornante. Spre deosebire insa de Apollo, care a fost creat cu un singur tel in cap – doborarea tuturor recordurilor de tur pe circuit din galaxie, in caz ca nu ti-ai dat seama –, noul bolid va adauga la reteta un ingredient cu totul deosebit: frumusetea. Nu, nemtii nu si-au descoperit peste noapte vreun talent artistic aparte, ci au apelat la ajutorul specialistilor de la Touring Superleggera. Care s-au grabit sa deseneze un bolid mult mai elegant, mai spatios si mai confortabil.

Toate acestea nu ar fi fost insa posibile daca Gumpert nu ar fi pus la dispozitia italienilor un… sasiu nou-nout, creat special pentru Tornante. Deci, Tornante nu-l va inlocui pe Apollo, ci il va completa intr-o gama unde, la un moment dat, va juca rolul produsului user-friendly.

Acuma, cat de user-friendly va putea fi o fuzee cu doua locuri, usi gullwing si motor V8 de 700 CP, ramane de vazut.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed