Acasa » Stiri » Audi A9: informatii noi

Audi A9: informatii noi

Postat in 21 martie 2011
/
Comments are off for this post

Vremea lui A8 la sefia gamei Audi este pe cale sa se sfarseasca: din 2014, noul coupe “4-door� A9 va deveni cel mai mare si mai scump produs din nomenclatorul producatorului german.

Va avea la baza o platforma tehnica folosita si de Lamborghini Estoque, de unde tragem concluzia ca masina va fi indeajuns de performanta pentru a se bate cu greii segmentului.

Ce vrem sa spunem prin “greii�? Ei bine, orice intre un Mercedes CLS 63 AMG si un Aston Martin Rapide, basca cateva sedanuri cu iz de coupe cu patru usi (vezi Jaguar XJ Supersport). De asta A9 va avea peste cinci metri lungime si va fi burdusit cu tot ceea ce are mai bun Audi prin camara, incluzand aici un tren de rulare cu suspensii pneumatice si o gama de motoare din care nu va lipsi noul V8 turbo de patru litri si marele W12 de 6,3 litri.

Marea surpriza a constructorului din Stuttgart ar putea fi o versiune decapotata a lui A9, gata sa ofere o alternativa la viitorul Porsche Panamera Cabrio. Atentie mare insa – si Mercedes pregateste un S-Klasse Cabrio. Iar daca ti-e dificil de imaginat cum ar putea arata o asemenea masina, da un search pe Google pentru conceptul Ocean Drive…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed