Acasa » Stiri » Mercedes SLS AMG Roadster: poze (aproape) oficiale

Mercedes SLS AMG Roadster: poze (aproape) oficiale

Postat in 9 mai 2011
/
Comments are off for this post

Versiunea “decapitata� a lui Mercedes SLS AMG va putea fi admirata in toamna, la Salonul Auto de la Frankfurt; pana atunci insa, producatorul german ne atata cu o serie de fotografii preliminare, ce ne dezvaluie… ceea ce stiam deja: acoperisul textil va face istorie din portierele “Gullwing�.

Bineinteles, exista si unele parti bune.

In primul rand, montarea unor usi normale va elimina problema inchiderii, fiind bine stiut ca cei de un metru si un pic nu ajung la clante. De fapt, nimeni nu poate ajunge la clante fara sa se faca putin de ras.

Apoi, este insusi plafonul, care reuseste performanta de a se inchide/deschide in doar 11 secunde! Putin mai rapid decat atata si proprietarii ar fi devenit obsedati de expresia “Hocus-pocus�. A, si te poti juca cu el pana la viteze de 50 km/h, asa ca spectacolul plebei de pe trotoare e ca si garantat.

Dar poate cel mai important lucru de semnalat in cazul lui SLS AMG Roadster este faptul ca va cantari doar cu 2 kg mai mult decat coupe-ul. Asadar, va fi cam la fel de rapid, uriasul V8 de 6,2 litri (571 CP, 650 Nm) propulsand cele aproape 1,7 tone ale masinii pana la o viteza maxima de 309 km/h, (317 pentru ruda cu plafon fin).

Nu, n-am uitat de sprintul pana la “suta�: patru secunde in cazul decapotabilei, cu 0,2 secunde mai tarziu decat SLS AMG. Cred ca poti trai cu asta…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed