Acasa » Stiri » Viitorul Chevrolet Corvette va avea un mic V8 turbo

Viitorul Chevrolet Corvette va avea un mic V8 turbo

Postat in 26 mai 2011
/
Comments are off for this post

Daca ne spuneai, acum doua decenii, ca General Motors se va gandi la mici motoare supraalimentate pentru viitoarele modele Corvette, am fi ras de tine si ti-am fi lipit o palma prieteneasca pe ceafa. Iar daca ai fi insistat, am fi sunat la oamenii care imprumuta camasi albe, cu maneci XXXXL.

Fast-forward douazeci de ani mai tarziu, si iata-ne pusi in situatia de a suporta enervantul “V-am zis eu!�. Si asta pentru ca GM s-a gandit sa fie mai catolic decat Papa…

Potrivit “spionilor� lui TheDetroitBureau.com, viitoarea generatie Corvette – nume de cod C7 – nu va fi animata de o uzina V8 de dimensiunea Pentagonului, ci de o “ascutitoare� (dupa standardele americane, evident) nu mai mare de trei litri, cu acelasi numar de pistoane.

Pentru a nu rezulta un isteric cu regimuri de turatie stratosferice, inginerii lui Chevrolet vor monta si un turbocompresor, astfel ca, per ansamblu, masina va oferi performante decente (se vorbeste despre o putere de minimum 400 de cai si un cuplu foarte generos la turatii joase).

Specialistii in vanzari ai concernului spun ca un asemenea bolid va fi mai pe gustul europenilor si ca va concura cu mai mult succes produsele lui Ferrari si Porsche; pe de alta parte, nu zic nimic despre… gusturile clientilor lui Corvette. Tot TheDetroitBureau.com are un raspuns si pentru asta: potrivit acelorasi surse, C7 va propune si motoare “big-block� aspirate, asa cum ii sta bine unei sportive din Lumea Noua. Slava Domnului…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed