Acasa » Stiri » Oficial: FIAT e noul „patronâ€? al lui Chrysler

Oficial: FIAT e noul „patron� al lui Chrysler

Postat in 3 iunie 2011
/
Comments are off for this post

Producatorul italian a finalizat operatiunea de preluare a grupului Chrysler, dupa ce a platit 500 de milioane de $ in schimbul a inca 6% din actiunile companiei americane.

Prin aceasta mutare, FIAT a ajuns sa controleze 52% din actiunile Chrysler, pozitie din care poate alege fie cumpararea cu totul a fabricantului auto american, fie elaborarea unei oferte publice initiale.

Prin interemdiul ofertei publice initiale, Chrysler va ajunge din nou o companie publica, cotata la bursa, insa Sergio Marchionne nu este foarte sigur ca vrea asta. Boss-ul FIAT pare mai degraba tentat sa cumpere inca 5% din actiunile grupului din Lumea Noua, de indata ce conditia necesara – fabricarea unui model Dodge pe una din platformele FIAT – va fi indeplinita.

Potrivit ultimelor informatii, FIAT a obtinut dreptul de a cumpara actiuni de la sindicatul auto american (UAW; acesta detine 41,5% din Chrysler), asa ca este foarte posibil ca, dupa ce ajunge la 57%, conglomeratul torinez sa sune asaltul asupra ultimei redute. In definitiv, sunt experti la oferte de nerefuzat…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed