Acasa » Stiri » Zenvo ST-1 50S, doar pentru yankei

Zenvo ST-1 50S, doar pentru yankei

Postat in 15 iunie 2011
/
Comments are off for this post

Zenvo este pentru danezi cam ceea ce este Koenigsegg pentru suedezi, respectiv un constructor a carui discrepanta intre experienta acumulata si performantele bolizilor creati i-a adus o nesperata notorietate.

Vorbim, desigur, de pana mai ieri anonimul, dar stupid de rapidului ST-1, un supercar cu V8 central de sapte litri care, special pentru americani, a devenit si mai dement.

“Noua� masina se numeste ST-1 50S si va fi fabricata in doar trei exemplare – unul rosu, unul alb si unul albastru (ca sa vezi, exact culorile steagului SUA) – fiecare diferentiate vizual de celelalte prin jantele din magneziu, scaunele cu monograme, placutele cu numarul de serie si… un ceas de mana dedicat, in valoare de 49.000 de $. Mai importante decat toate astea sunt peformantele uriasului agregat din spatele scaunelor, care, in loc de 1.104 CP si 1.430 Nm, va produce 1.250 CP si 1.500 Nm. Adica ceva mai multa putere si la fel de mult cuplu ca un Bugatti Veyron Super Sport.

Sprintul 0-100 km/h? Rezolvat in trei secunde. Viteza maxima? “Doar� 375 km/h, din cauza limitatorului de viteza. Si, pentru ca suntem pe taramul hypercar-urilor, avem si un pret pe masura: 1,8 milioane de $. Pe masura salariului unui jucator NBA, carevasazica…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed