Acasa » Stiri » Porsche 991: detalii noi

Porsche 991: detalii noi

Postat in 30 iunie 2011
/
Comments are off for this post

Viitorul Porsche 911 – a.k.a. 991 – va vedea lumina zilei, in mod oficial, la editia din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt; asadar, mai avem de asteptat cateva luni.

Ei bine, pentru unii dintre noi asta inseamna o eternitate, drept pentru care fac tot posibilul sa afle cat mai multe detalii inaintea timpului stabilit. Si, spre norocul nostru, reusesc…

Potrivit americanilor de la Car and Driver, cea de-a sasea generatie a legendei cu motor si tractiune spate (sau, dupa caz, cu tractiune integrala) va fi mai lunga decat masina de azi (cu vreo 5 cm) si, gratie ampatamentului superior cu 10 cm, sensibil mai incapatoare; in plus, habitaclul va fi decorat cu materiale de cea mai buna calitate, iar gama versiunilor de caroserie se va imbogati cu o varianta Targa “retro� (in locul plafonului din sticla, ce glisa spre luneta pentru a da impresia de model “open-air�, viitorul model Targa va avea un acoperis din metal amovibil, ce va putea fi lasat acasa).

Evident, 991 va fi un model extrem de atragator si din punct de vedere mecanic; totusi, asta nu se va datora propulsoarelor, cat cutiilor de viteze. Acestea vor fi doua la numar: deja celebra PDK – probabil, cea mai reusita transmisie robotizata de pe planeta – si, atentie, o cutie manuala cu… sapte trepte! Nu ne putem imagina cat de usor sau cat de greu va fi de utilizat, dar, cu siguranta, va fi o experienta interesanta.

Trecand prin tabara motoarelor, constatam ca Porsche va juca cartea pe care o tot arata de ceva ani incoace: lansarea a doua versiuni “cuminti�, de 350 si 400 CP, dedicate modelelor Carrera, respectiv Carrera S. Inainte sa strigi “De ce nu si un turbo>�, mesteca cifrele astea: Carrera S va face un tur pe Nurburgring in vreo 7 minute si 50 de secunde (chiar 7 minute si 37 de secunde in setarea ideala).

Porsche zice ca, pe la sfarsitul lui 2015, va lansa si o versiune hibrida, dar cui ii mai pasa?

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed