Acasa » Stiri » BMW prezinta 520d EfficientDynamics Edition

BMW prezinta 520d EfficientDynamics Edition

Postat in 4 iulie 2011
/
Comments are off for this post

Cel mai frumos sedan de clasa mare, BMW Seria 5, tocmai a intrat in clubul modelelor hiper-ecologice capabil sa trimita acasa orice hibrid japonez. Si nu oricum, ci plangand in pumni.

Inchipuiti-va un sedan de 5 metri lungime, capabil sa ofere o calatorie confortabila indiferent de distanta parcursa, un motor diesel de doi litri, supraalimentat, capabil sa produca 184 CP si care accelereaza de la 0 la 100 km/h in 8.2 secunde.

Acum urmeaza piesa de rezistenta. Este vorba despre consumul de combustibil. 3,75 litri/100 km, in timp ce emisiile de carbon ating valoarea de 119g/km. Nu are rost sa cautati pe Google. Acesta este consumul de combustibil anuntat de bavarezi pentru BMW 520d EfficientDynamics Edition. Adica mai putin decat un Toyota Prius!

Cum au reusit? Ne-am intrebat si noi si am aflat.
Pe langa optimizarile motorului, care dezvolta aceeasi putere si acelasi moment motor ca si 520d normal, inginerii din Munchen au adus imbunatatiri caroseriei pentru a optimiza curentii de aer care trec prin compartimentul motor (sistemul Active Aerodynamics) si pe langa caroserie.

Apoi au implementat sistemul Start-Stop pentru motor si sistemul Optimum Gearshift Indicator (care indica momentul oportun pentru schimbarea treptei de viteza), la care se adauga sistemul de recuperare a energiei de franare (Brake Energy Regeneration).
A urmat cutia de viteze, care a primit un raport final mai lung pentru a permite rularea pe autostrada la turatii mai joase decat modelul normal, precum si anvelope cu rezistenta scazuta la rulare si jante din aliaj cu un design optimizat aerodinamic.

Pentru a duce economia de combustibil la rang de arta, exista un mod de functionare numit ECO-PRO, care indeamna soferul sa conduca economic si ecologic. Acest sistem, prin intermediul calcultoarelor prezente la bord, refac hartile calculatoarelor care gestioneaza motorul si cutia de viteze, sensibilitatea clapetei de acceleratie precum si puterea consumata de sistemele auxiliare, precum scaunele incalzite, sistemul audio si sistemul de climatizare.

Acest model va fi disponibil incepand cu luna Septembrie a acestui an, iar lansarea sa fizica se va consuma, cel mai probabil, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed