Acasa » Stiri » A aparut: Romeo Ferraris Cinquone Stradale

A aparut: Romeo Ferraris Cinquone Stradale

Postat in 21 octombrie 2011
/
Comments are off for this post

Pentru multi oameni, numele lui Romeo Ferraris este necunoscut, dar in Italia acesta are un rang de semizeu.

Iar acum este si mai aproape de gratiile divine dupa ce a eliberat pe sosea un monstru mecanic ambalat in caroseria dragutului si simpaticului Fiat 500.

Tunerul italian a creat un model destinat curselor pe circuit care a pornit de la un Abarth 500,ajungandu-se sa se numeasca Abarth 500 Cinquone Modigliani.

Acesta a inflacarat imaginatia si inima si asa inflacarata a latinilor prin performantele sale care se datoreaza motorului care produce 360 CP (!), masa proprie fiind de 900 kg.

Revenind la modelul destinat uzului stradal, acesta are acelasi motor de 1,4 litri supraalimentat cu turbina, care a primit un catalizator nou, o un turbocompresor mai mare si o resoftar a caclulatorului ce gestioneaza functionarea motorului.

Ca rezultat final avem un model care produce 300 CP, cantareste 1000 kg, are doar doua locuri si un roll-bar sudat in interior.

Bordul este decorat cu piele intoarsa si fibra de carbon, in timp ce scaunele sunt tip scoica, fiind totate cu centuri de siguranta cu prindere in patru puncte.

Daca fantele de aerisire de pe caroserie nu sunt foarte usor de observat in mers, cu siguranta ca esapamentul dublu va fi foarte des admirat, pentru ca cine pune mana pe o astfel de fuzee nu va avea prea multe masini in fata…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed