Acasa » Stiri » Mitsubishi Evo XI va avea (si) motor electric

Mitsubishi Evo XI va avea (si) motor electric

Postat in 21 octombrie 2011
/
Comments are off for this post

O veche vorba romaneasca spune ca, in viata, de ce-ti este frica, de aia nu scapi; ei bine, daca una dintre temerile noastre era ca viitorul Mitsubishi Lancer Evolution sa nu capete izul unui vehicul ecologic, proverbul anterior mentionat tocmai s-a adeverit.

Si asta pentru ca Evo XI va fi, la naiba, un hibrid.

Pe bune, ne-am fi dorit ca titlul acestei stiri sa contina particula “Fabrica de zvonuri�. Asa, am fi pastrat speranta neconfirmarii ei. Dar nu: vestea potrivit careia Lancer Evo XI va avea o propulsie duala a venit chiar din cavitatea bucala a lui Osamu Masuko – presedintele marcii nipone.

“Vom incepe lucrul la proiect anul viitor, iar masina va fi gata in maximum trei ani (asadar, o vom admira cel tarziu in 2015). Am stabilit obiectivul de a crea o masina sport cu propulsie electrica�, a declarat boss-ul lui Mitsubishi.

O sa spui acum ca poate fi vorba si de un bolid 100% electric, dar noi credem ca nici Mitsu nu are curajul sa mearga atat de departe. Mai degraba, tindem sa-i credem pe cei de la Autocar UK, care anticipeaza o propulsie diesel-electrica.

O acceleratie 0-100 km/h in sub cinci secunde, anticipata, de asemenea, de britanici, ne gadila in mod placut urechile; pe de alta parte, pacanitul unui diesel “la rece� ni le zgarie mai ceva ca indivizii refuzati la “Romanii au talent. Refuzam…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed