Acasa » Stiri » Volkswagen planuieste sa inceapa productia lui XL1 in 2013

Volkswagen planuieste sa inceapa productia lui XL1 in 2013

Postat in 31 octombrie 2011
/
Comments are off for this post

Cel putin asa a declarat CEO-ul Volkswagen AG, Martin Winkerton, publicatiei Autonews Europe.

Dar, sa recapitulam….
In luna ianuarie a acestui an, VW a prezentat ultraeficientul model XL1 cu ocazia Salonului Auto din Qatar. De parca acolo ar conta pretul petrolului…

Volkswagen XL1 este un model cu doar doua locuri, fabricat din materiale exotice precum aliajele din aluminiu, magneziu si materiale plastice armate cu fibra de carbon (CFRP – Carbon Fiber Reinforced Plastic).

Seful VW a declarat ca VW va incepe productia la o scara redusa in 2013 , ca locatie speculandu-se Dresda ori Wolfsburg.

Volkswagen XL1 este pus in miscare de un motor electric, care produce 27 CP, combinat cu un mic motor diesel cu doar doi cilindri si cu cilindreea de 0,8 litri, care este capabil sa produca 48 CP, puterea totala a ansamblului fiind de 75 CP.

Tinand cont de faptul ca masa proprie este de 795 kg, precum si de forma aerodinamica si de optimizarile aduse pentru imbunatatirea economiei de combustibil, nu este o surpriza foarte mare faptul ca micul OZN promite sa consume doar 0.9 L/100 km si sa emita doar 24 g CO2/km.

XL1 poate accelera de la 0 la 100 km/h in 11,9 secunde, gratie cutiei de viteze DSG cu 7 trepte (!) si poate atinge o viteza maxima de 160 km/h, arhisuficienta pentru o naveta rapida intre doua orase legate de Autobahn.

Cand ajunge in oras, poate rula exclusiv electric cu o viteza de pana la 35 km/h, dar nu se stie pentru cat timp poate face acest lucru.
Oricum, nu prea conteaza, nu-i asa?
Cel putin pana aflam pretul…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed