Acasa » Stiri » Important la Detroit: Acura a prezentat conceptul NSX

Important la Detroit: Acura a prezentat conceptul NSX

Postat in 10 ianuarie 2012
/
Comments are off for this post

Nu-i asa ca ai devenit brusc interesat? Dar ce-ai zice daca ti-am spune ca asta este masina pe care Tony Stark, a.k.a. Iron Man, o va conduce in filmul “The Avengers� (si cea care a fost “spionata� acum cateva luni, provocand un val de rumoare ce a maturat apele Internetului)?

Stim ca esti nerabdator, asa ca o sa trecem la desert…

Respectiv, la cele doua vesti care conteaza. Mai intai, cea rea: Acura NSX e un prototip, care va fi condus de catre un singur om. Exact, Robert Downey Jr., interpretul lui Tony Stark. O vei vedea in film, vei saliva dupa ea, te vei sterge la gura si… cam atat.

De fapt, nu: te vei pune pe asteptat. Fiindca acum vine vestea cea buna: masina va fi produsa in serie, incepand cu 2015. Iar menirea ei este, evident, sa inlocuiasca cu succes originalul NSX, lansat acum 22 de ani.

Cum va face asta? Simplu: cu un look similar celui de fata si cu o tehnologie de ultima ora, in centrul careia se afla propulsia hibrida de 406 CP. Da, hibrida: motorul V6, pozitionat central, va colabora cu doua agregate electrice montate in roti; toate isi vor trimite forta spre cele patru colturi ale caroseriei, via o transmisie robotizata cu ambreiaj dublu si un sistem 4×4 (celebrul Super Handling All Wheel Drive).

In final ar trebui sa rezulte un 0-100 km/h in mai putin de cinci secunde, adica exact cat sa deranjeze “apele� lui Porsche 911 Carrera. Ce ti-am zis – tsunami…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed