Acasa » Stiri » Mercedes pregateste un A-Klasse de peste 335 CP

Mercedes pregateste un A-Klasse de peste 335 CP

Postat in 7 februarie 2012
/
Comments are off for this post

Pana acum le-am spus “hot-hatch�-uri, dar, in viitor, va trebui sa gasim altceva. Nu de alta, dar cele mai rapide modele compacte promit sa lichefieze asfaltul. Literalmente.

Fii atent ce pregateste Mercedes pentru A25 AMG…

Nu, n-are cum sa-ti sune familiar, pentru ca primele doua generatii A-Klasse au fost dedicate oricui, numai unui adevarat client Mercedes, nu; ca atare, nici magicienii din Afflalterbach n-au avut motive sa inventeze ceva ce… n-avea sa fie cerut.

Noul A-Klasse, in schimb, va renunta la designul tamp in favoarea unui profil de hatch veritabil, care, din cate am auzit, va semana destul de mult cu cel al senzationalului concept… A-Class. Cat de tare e asta? Cu siguranta, nu mai tare decat A25 AMG. Care – tobele, va rog – va avea sub capota un motor de peste 335 CP.

De ce aceasta cifra si nu alta? Pentru ca atat dezvolta propulsorul lui Audi RS3 – exact masina pe care Ola Kallenius, boss-ul AMG, vrea sa o depaseasca. Agregatul – un “patru cilindri“ turbo de doi litri, dezvoltat impreuna cu HPE (divizia insarcinata cu realizarea propulsoarelor de Formula 1) – va conclucra cu un sistem de tractiune integrala, astfel incat Mercedes ar putea lua in calcul si o participare in WRC.

Sa nu visam frumos, insa: pana una alta, A25 AMG are ceva de demonstrat in compania lui RS3 si a… viitorului BMW M135i (despre ultimul, se spune ca va etala un “sase-in-linie� biturbo de minimum 320 CP). Pregateste-te pentru niste comparative incandescente…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed