Acasa » Stiri » Important la Geneva: Amenintarea Fantomei

Important la Geneva: Amenintarea Fantomei

Postat in 6 martie 2012
/
Comments are off for this post

Nu am putut rezista tentatiei de a face o paralela cu celebrul film din seria Razboiul Stelelor.


Dar, din pacate, sau fericire, este vorba despre face-lift-ul pregatit de Rolls-Royce pentru Phantom, cu toate derivatele sale (Limuzina, Drophead si Drophead Coupe).

Desi este doar un face-lift, urmand traditia tocmai inceputa de Land Rover, aceste modele vor purta titulatura de Phantom II, pentru a sublinia nivelul si numarul modificarilor aduse, desi caroseria este neschimbata din 2003 incoace…

Partea frontala a fost redesenata in zona parasocului, iar farurile au primit tehnologie LED si sistemul de directionare a fasciculului luminos in directia de mers comandata de sofer.

La interior se remarca implantul de tehnologie bavareza de la noul BMW Serie 7, iar acest lucru este tradat, daca era cazul, de display-ul cu diagonala de 8,8 inci montat in bord.

De asemenea, controller-ul iDrive este dotat si cu butoanele suplimentare, folosite acum de toata gama BMW, care fac operarea sistemelor de bord mult mai usoara.

Despre partea mecanica se stie doar ca motorul V12 de sase si trei sferturi , adica 6,75 litri, este cuplat la cea mai noua cutie de viteze automata cu 8 trepte.

Impreuna cu noul diferential din puntea spate, cutia de viteze a permis reducerea consumului de combustibil cu 10 procente, precum si reducerea emisiilor de CO2 de la 388 g/km la 342 g/km.

Intre noi fie vorba, nu sunt emisii poluante demne de un Prius, dar, tinand cont de poza de grup care are drept fundal unul dintre nou-rasaritele paradisuri financiare oriental, nu credem ca reducerea acestora a fost ideea face-lift-ului…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed