Acasa » Stiri » Important la Geneva: Renault Zoe intra in priza

Important la Geneva: Renault Zoe intra in priza

Postat in 7 martie 2012
/
Comments are off for this post

Dupa 7 ani de la prezentarea conceptului Zoe, la Salonul Auto de la Geneva din 2005, a venit momentul adevarului.

Ne referim la dezvelirea modelului pregatit sa intre in productia de serie, acesta fiind primul automobil Renault 100% electric oferit spre comercializare.

Ba, mai mult, au oferit si pretul de pornire: 15.700 EUR, care include tableta multimedia Renault R-Link, climatizarea automata si incarcatorul pentru baterii botezat Chameleon.

Versiunile superioare vor fi botezate Zoe Zen si Zoe Intens, iar pretul lor va incepe de la 17.500 EUR.

La aceste costuri se adauga pretul lunar de inchiriere a bateriilor, care este de 79 EUR/luna si asigura un contract pe 36 de luni, pentru o distanta parcursa de 12500 km.an.

Prin aceasta modalitate, Renault doreste sa rezolve problema costurilor ridicate ale unui model 100% electric, care ar presupune achizitia bateriei de acumulatori.

Autonomia anuntata de Renault este de 201 km, in ciclul NEDC, 150 km pentru rularea in conditii de clima blanda, respectiv aproximativ 100 km pe timp rece, cand se foloseste instalatia de incalzire, care solicita intens acumulatorii.

Acestia se pot incarca la o statie de incarcare de 43KW, cu un timp de incarcare cuprins intre 30 de minute si 9 ore, la orice nivel de incarcare.
Mai rentabil este, insa, folosirea statiilor de incarcare de 22 KW, care permit incarcarea bateriei de cumulatori intr-o ora.

Nu avem de asteptat decat pana in toamna pentru a putea achizitiona un Zoe.

Singura problema ramane incarcarea bateriei, in prezent existand o singura astfel de statie, prototip, situata in Bucuresti…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed