Acasa » Stiri » Nou record Lamborghini: 1000 de Aventador produse pana in prezent

Nou record Lamborghini: 1000 de Aventador produse pana in prezent

Postat in 20 iulie 2012
/
Comments are off for this post

Lamborghini a reusit, in timp de criza economica, sa atinga un nou personal best record: producerea si livrarea a nu mai putin de 1000 de modele Aventador LP 700-4.

Acest model aniversar a fost cumparat de Hans Scheidecker, un arhitect de succes, si a fost livrat personal de catre Presedintele si CEO-ul Lamborghini, domnul Stephan Winkelmann.

Acest record este important din cateva motive.
Primul ar fi cel financiar, deoarece pretul fara taxe al unui astfel de monstru mecanic, dotat cu un V12 de 6,5 litri ce produce 700 CP si-l arunca pe sosea pana la 350 km/h, in timp ce suta este rezolvata in 2,9 secunde, pleaca de la putin mai mult de un sfert de milion de euro plus taxe.
Adica, la un calcul grosier rezulta ca Lamborghini a incasat peste 250 milioane de euro intr-un an si trei luni, cat le-a trebuit sa produca cele 1000 de unitati.

Al doilea motiv il reprezinta intervalul de timp mentionat in fraza de mai sus, deoarece dovedeste clar ca procesul de fabricatie este mult imbunatatit, cand il comparam cu cel al lui Murcielago, care, pentru producerea a 1000 de unitati a necesitat doi ani si 5 luni.

Al treilea motiv, si cel mai important, spunem noi, este acela ca Lamborghini o duce bine si va continua sa o duca bine, iar asta nu face decat sa dea transpiratii reci celor de la Ferrari.

Iar noi ne bucuram, pentru ca aceasta rivalitate inceputa secolul trecut nu va face altceva decat sa produca necontenit noi si noi modele fascinante pentru generatiile ce vor urma.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed