Acasa » Stiri » KIA: GTI-killer – da, Soul cabrio – ba

KIA: GTI-killer – da, Soul cabrio – ba

Postat in 29 august 2012
/
Comments are off for this post

Azi primim una calda si una rece de la jumatatea “proletara� a concernului Hyundai-KIA. Intr-un interviu acordat celor de la Car & Driver, KIA a confirmat lansarea unui hot-hatch bazat pe recent lansatul Cee’d, apoi a exclus dezvoltarea unui cabriolet derivat din crossover-ul Soul.

Sa privim jumatatea plina a paharului…

Mai exact, avem de disecat subiectul celei mai rapide compacte produse vreodata de KIA, ce va avea o unica si foarte dificila misiune: sa-l incurce pe VW Golf GTI.

Teoretic, lupta este deschisa oricarui rezultat, principala arma a bombitei coreene fiind, potrivit datelor Autocar, un “patru-cilindri� turbo de minimum 220 CP. In plus, Michael Choo, boss-ul departamentului de relatii cu publicul, a mentionat ca hot-hatch-ul va fi livrat, ca si rivalul german, in doua versiuni de caroserie: cu trei sau cinci usi.

De partea cealalta, actualul Golf GTI va lasa locul unei noi generatii la scurt timp dupa ce, la Paris, producatorul din Wolfsburg va prezenta cel de-al saptelea Golf. Ce sa spunem, abia asteptam comparativul…

In alta ordine de idei, acelasi Choo spune ca planul de lansare a unui Soul Cabrio a fost abandonat. Nu stim exact de ce, dar un lucru e cert: conceptul KIA Soluster (vezi foto) arata destul de interesant. Probabil ca surf-ul nu mai e atat de la moda…

Sursa: Car and Driver, Autocar

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed